CHP'de istifa depremi

CHP

CHP İlçe Yönetimi zehir-zemberek bir açıklamayla görevi bıraktı Bazı kişiler, kişisel çıkarlarını, parti çıkarlarının üzerinde tutuyor”




Ercan Akyazar
'ın başkanlığındaki Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bandırma İlçe Yönetim Kurulu istifa etti.

Düzenlediği basın toplantısında, kendisiyle birlikte 13 yönetim kurulu üyesinin istifa ettiğini açıklayan CHP İlçe Başkanı Ercan Akyazar, başta Belediye Başkan Yardımcıları Dursun Mirza ve Ozan Onur olmak üzere delege seçimlerinde üyelere baskı yapıldığını vurgularken, şunları söyledi:

Delege seçimleri sırasında, Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza, iki hafta, belediyedeki görevini bir kenara bırakarak, delege seçimlerine odaklandı ve Mehmet Tüm ile birlikte hareket ederek, Metin Ok lehine ağırlığını koydu. Bu süreçte, karşımızda cephe oluşturanlar, delege seçimlerinde, kullanmadıkları listeye ait oy pusulasının, kendilerine getirilmesini istediler. Belediye taşeronlarına ve parti üyelerine baskı yapıldı. Bu kişiler, milletvekilimiz Namık Havutça'yı bile delege seçtirmeyerek, parti çıkarlarından çok kişisel çıkarlarını önde tuttuklarını gösterdiler. Özgür irade yok sayıldı. Demokrasi ayıbı işleyen bu kişilerin, er veya geç, mutlaka siyasiler mezarlığında yerlerini alacaklarından kuşku duymuyorum. Göreve getirmek istedikleri Metin Ok'u da, eğer bunu başarırlarsa yöneten değil, yönetilen bir başkan yapacaklardır. Ancak şunu kimse unutmasın ki, benim de içinde bulunduğum bu yönetim,  partimize, Bandırma'daki son seçimde, 88 bin seçmenden, 40 bininin oyunun verilmesini sağlamış, üye sayısını 1500'e çıkarmış, partimize bir bina satın alınmasını gerçekleştirmiştir. İlk seçimde partimizin alacağı oyların bir adet bile düşmesini kabul etmeyeceğiz.”

Akyazar, CHP Balıkesir İl Yönetiminin, ilçe yönetiminin görüşünü almadan, ilçe kongresinin tarihini belirlemesinin de doğru olmadığını vurgularken, Bu olay, bizim için bardağı taşıran son damla olmuştur” dedi.

Akyazar, bu ay içinde yapılacak ilçe kongresinde aday olup olmama konusunda, arkadaşları ile yapacağı görüşmelerin ardından karar vereceğini sözlerine ekledi.



zahide zeren
6.03.2012 14:47:11
CHP liler biribirini yerken AK parti malı götürüyor, memleket elden gidiyor

Osman
6.03.2012 16:59:38
Geç bunları, tepeden inme gelerek bu işler olmuyor. Halkla delegeyle tanıştınmıki? Kaybetmeyide hazmedeceksin.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı